Seceta, la care se adaugă precipitațiile extreme și inundațiile sunt cele mai îngrijorătoare probleme create de starea vremii care amenință populația cu sărăcia.
Experții preconizează că până în 2030, numărul celor care se luptă cu sărăcia se va ridica la 325 de milioane de locuitori în cele 49 de țări predispuse hazardului. Cele mai afectate regiuni vor fi cele din Asia de Sud și Africa Subsahariană. Printre țările intens expuse riscului sărăciei din cauza fenomenelor meteorologice extreme se numără Bangladesh, Republica Democrată Congo, Etiopia, Kenya, Madagascar, Nepal, Nigeria și Pakistan.
„Dacă comunitatea internațională are intenții serioase de a eradica sărăcia până în 2030, atunci trebuie să pună managementul riscului de dezastru în centrul eforturilor sale de eradicare a sărăciei", atenționează cercetătorii în raport. De aceea, ei subliniază importanța evaluării și descoperirii acelor regiuni unde riscul de sărăcie și de dezastru este cel mai mare și aplicarea unor metode care să salveze habitatul și viețile populației din aceste zone.
Experții propun ca după 2015 să fie fixate obiective de dezvoltare care să țintească atât schimbările climatice, cât și riscul producerii de catastrofe, ținând cont de faptul că acestea ar putea împiedica obiectivul de eradicare a sărăciei extreme până în 2030.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
VA MULTUMIM PENTRU OPINIA DUMNEAVOASTRA